Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Παύλος Κοντογιαννίδης


Παύλος Κοντογιαννίδης

Ο Παύλος Κοντογιαννίδης γεννήθηκε στη Βέροια στις 13 Αυγούστου 1950 και είναι ηθοποιός.

Τελείωσε τη Δραματική Σχολή Θεσσαλονίκη της Ρούλας Πατεράκη με άριστα κι εδώ και 25 χρόνια έπαιξε σε όλα τα είδη θεάτρου με ιδιαίτερη επιτυχία στο μουσικό είδος. Έχει παίξει σε πολλές ταινίες στον κινηματογράφο και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές. Από τις ραδιοφωνικές του εκπομπές έχουν ξεχωρίσει το «Fight Club» στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και η τωρινή του εκπομπή «Επικοινωνήστε γιατί χανόμαστε» στο  ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

Στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση έχει συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες και δημιουργούς, από τον Θανάση Βέγγο μέχρι τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Έχει κερδίσει τρία Θεατρικά Βραβεία κι ένα κινηματογραφικό. Εδώ και δέκα χρόνια ασχολείται επαγγελματικά και με το τραγούδι, σαν ερμηνευτής και στιχουργός. Τελευταία δουλειά «Ο Πειραιάς κι η Σαλονίκη» σε σύνθεση Γιάννη Γιοκαρίνη και στίχους και ερμηνεία δική του. Είχε συμμετοχές από τη Λυρική Σκηνή έως τα ρεμπετάδικα.

Στις εκλογές του 2012 κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Εκλέχτηκε βουλευτής στις 6 Μαΐου αλλά δεν τα κατάφερε να ξαναεκλεγεί στις 17 Ιουνίου.

De Siris