Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Βασίλης Κικίλιας


Βασίλης Κικίλιας

Ο Βασίλης Κικίλιας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Μαΐου 1974. Η μεγάλη του αγάπη, από μικρό παιδί, ήταν ο αθλητισμός. Ξεκίνησε με την κολύμβηση, το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ και κατέληξε στο μπάσκετ. Έτσι δεν άργησε να πρωταγωνιστήσει μέσα στα γήπεδα, με τις φανέλες του Πανιωνίου και της ΑΕΚ. Με την ΑΕΚ έφτασε στο αποκορύφωμα της καριέρας του κατακτώντας το πρωτάθλημα Ελλάδας (2002), το Κύπελλο Ελλάδας (2001) και το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ΣΑΠΟΡΤΑ (2000). Το ταλέντο του, η μεθοδικότητά του και το ομαδικό πνεύμα που τον χαρακτήριζε, ήταν οι αιτίες για την συμμετοχή του στις Εθνικές Ομάδες Μπάσκετ, όπου είχε πολλές διακρίσεις.

Παράλληλα με τον αθλητισμό σπούδασε Ιατρική και πήρε το πτυχίο του από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ τώρα κάνει την ειδικότητά του ως ορθοπεδικός χειρουργός. Το 2006 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, στο τμήμα Διοίκησης και Οργάνωσης Νοσοκομείων και σήμερα εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του ο Βασίλης Κικίλιας ακούει μουσική, βλέπει κινηματογράφο και διαβάζει ιστορικο-πολιτικά βιβλία.

Από το 2004-2006 υπηρέτησε ως σύμβουλος του Νικήτα Κακλαμάνη στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Εκεί, όπως τονίζει αρκετές φορές ο ίδιος, “κόλλησε” το μικρόβιο της πολιτικής, στην οποία θέλησε να μεταφέρει τις αθλητικές και ιατρικές του γνώσεις, αλλά κυρίως την αγάπη και την φροντίδα του για τους νέους.

Στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του 2006, εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων με την παράταξη του Νικήτα Κακλαμάνη. Ο Δήμαρχος τον τίμησε με την ανάθεση των καθηκόντων του Προέδρου του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων (Ο.Ν.Α.). Το 2007 εκλέχθηκε 2ος στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Το 2010 ανέλαβε επικεφαλής της νεοσύστατης Γραμματείας Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 19 Αυγούστου 2010 ο πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς του έδωσε το χρίσμα για την υποψηφιότητα στην περιφέρεια Αττικής, όπου κατέλαβε την δεύτερη θέση. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου, εκλέχτηκε βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία.

De Siris