Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Νίκος Αλιάγας


Νίκος Αλιάγας

Ο Νίκος Αλιάγας, γεννημένος στις 13 Μαΐου 1969 στο Παρίσι, είναι Έλληνας παρουσιαστής διεθνούς φήμης. Κατάγεται από το Μεσολόγγι και την Λευκάδα κι έχει μια μικρότερη αδελφή.

Ο πατέρας του Ανδρέας,  ήταν ράφτης στο επάγγελμα και μετανάστευσε στην Γαλλία το 1964. Συναντήθηκε με την γυναίκα του Χαρούλα στα οδοφράγματα του Γαλλικού Μάη το 1968.

Ο Νίκος Αλιάγας πήγε σε Ελληνορθόδοξο σχολείο και στα 18 του πήρε την Γαλλική υπηκοότητα. Σπούδασε στην Σορβόννη και ξεκίνησε την καριέρα του στο Διεθνές Γαλλικό Ραδιόφωνο το 1988 και στη συνέχεια στο Ραδιόφωνο Notre Dame to 1992, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του. 

Έχει διαγράψει σημαντική πορεία στη γαλλική τηλεόραση με την παρουσίαση του γνωστού ριάλιτι Star Academy, το οποίο σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία στη Γαλλία. Επίσης, έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα. Έχει τιμηθεί με σημαντικά βραβεία τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ελλάδα.

Μέχρι το 2005 ο παρουσιαστής είχε συμβόλαιο με το Mega, όπου παρουσίαζε ειδικά προγράμματα. Από τον Απρίλιο του 2007 ανήκει στο δυναμικό του Alpha ως ειδικός σύμβουλος προγράμματος.

De Siris