Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ευάγγελος Κουλουμπής


Ευάγγελος Κουλουμπής

Ο Ευάγγελος Κουλουμπής, γεννήθηκε στην Καισαριανή το 1929 και πέθανε στις 11 Απριλίου 2009, ήταν παιδί προσφυγικής οικογένειας. Ήταν πολιτικός μηχανικός με μακρά πορεία στην πολιτική.

Σπούδασε στο ΕΜΠ, απ' όπου έλαβε το πτυχίο του Πολιτικού Μηχανικού. Βουλευτής επί σειρά ετών καθώς και υπουργός στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου.

Από το 1981 διετέλεσε διαδοχικά υπουργός αρμόδιος για θέματα Ερευνας και Τεχνολογίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος.

Μετά τις εκλογές του 1985 ανέλαβε τρία υπουργεία: Δημοσίων έργων, Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος, Συγκοινωνιών και Μεταφορών. Στη συνέχεια διετέλεσε και υπουργός ΠΕΧΩΔΕ.

Ο Ευάγγελος Κουλουμπής είχε υπάρξει και υπουργός Δημοσίων Εργων στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που διενήργησε τις εκλογές στη μεταπολίτευση, τον Νοέμβριο του 1974.

Από το 1993 έως το 1995 διετέλεσε διοικητής της Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας, ενώ στις εκλογές του 1994 αναδείχθηκε πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών - Πειραιώς.

Ηταν επίσης ο πρώτος πρόεδρος της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ). Είχε διατελέσει, επίσης, πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 1974 έως το 1981.

Την τελευταία του πνοή άφησε στις 11 Απριλίου 2009, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο,

De Siris