Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Αναστασία Μουτσάτσου

Αναστασία Μουτσάτσου


H Αναστασία Μουτσάτσου γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου 1961 και μεγάλωσε στα Βελανίδια του νομού Λακωνίας. Στο μικρό αυτό χωριό, κοντά στην θάλασσα, έμαθε τα παραδοσιακά τραγούδια ακούγοντάς τα από τη μητέρα της.

Σε ηλικία 15 ετών, εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στον Πειραιά. Τε-λειώνοντας το σχολείο φοίτησε στο Ωδείο του Κώστα Κλάβα παίρνοντας μαθήματα κιθάρας και φωνητικής. Με το τραγούδι άρχισε να ασχολείται μέσα από γκρουπάκια που έφτιαχνε με τους φίλους της. Επαγγελματικά άρχισε να τραγουδά το 1982, δίπλα στην Γλυκερία. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τους "Λαθρεπιβάτες", Παντελή θαλασσινό και Γιάννη Νικολάου, τον Βασίλη Καζούλη και την Αθηναϊκή Κομπανία.

To 1992 μπήκε στην δισκογραφία με τα "Κύμματα - Κρύσταλλα" έναν δίσκο με παραδοσιακά αιγαιοπελαγίτικα τραγούδια Δυο χρόνια αργότερα, το 1994, συνεργάστηκε με τους Γιώργο Ανδρέου, Νίκο Πορτοκάλογλου και Μανώλη Γαλιάτσο στον δίσκο της "Μυστικά Σημάδια". 0 δίσκος αυτός, με τραγούδια όπως το "Λιμάνι", "Όλα τα δύσκολα", "Μυστικά Σημάδια" κ.ά., έτυχε πολύ θερμής υποδοχής από το κοινό και της έδωσε τη δική της θέση στον χώρο του έντεχνου τραγουδιού. Η δισκογραφική συνεργασία της με τον Γιώργο Ανδρέου και τον Νίκο Πορτοκάλογλου ήρθε μετά από τις ζωντανές εμφανίσεις της σε συναυλίες με τους δύο τραγουδοποιούς.

Ακολουθούν οι συμμετοχές της στους δίσκους "Ζωγραφιστά Τραγούδια" του Μιχάλη Κουμπιού, "Πορφυρά Καμπάγια" του Πέτρου Ταμπούρη και θοδωρή Γκόνη, "Τόσα Αν" του Γιάννη Γερογιάννη και "Τελευταίο Αντίο" του Διονύση Τσακνή.

To καλοκαίρι του 1994 συνεργάζεται με την Χάρις Αλεξίου σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. To χειμώνα του 1995 εμφανίζεται με τον Γιώργο Νταλάρα στο "Παλλάς", αλλά και σε μια σειρά συναυλιών σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Σε συναυλίες έχει συνεργαστεί και με τον Μανώλη Μητσιά. 0 επόμενος χειμώνας βρίσκει την Αναστασία Μουτσάτσου παρέα με τον Παντελή θαλασσινό, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και την Αθηνά Μόραλη, στα "13 Φεγγάρια" σ' ένα πρόγραμμα που γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία και έδωσε μια άλλη διάσταση στη νυχτερινή διασκέδαση.

Τον Μάρτιο του 1996 κυκλοφορεί ο τρίτος της προσωπικός δίσκος, με τίτλο "Στους Άγιους Τόπους της Καρδιάς", σε μουσική Παντελή θαλασσινού και στίχους Ηλία Κατσούλη, Μάνου Ελευθερίου, Λίτσας Μπεσκάκη και Φώτη Αγκουλέ. To καλοκαίρι του 1997 ο Νίκος Ξυδάκης της προτείνει συνεργασία. Τραγουδά μαζί του σε συναυλίες ανά την Ελλάδα και συμμετέχει στις εμφανίσεις του το χειμώνα του 1998.

Ακολουθεί, τον Απρίλιο του 1998, η τέταρτη δισκογραφική της δουλειά "Γυάλινα Παλάτια", σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου, Δήμητρας Γαλάνη, Παντελή θαλασσινού, Λουδοβίκου των Ανωγείων, Πέτρου Αθανασίου, Γιάννη Γερογιάννη και Δάνη Κιριμκιρίδη. Στον δίσκο αυτό η Αναστασία Μουτσάτσου τραγουδά, για πρώτη φορά, δικούς της στίχους αλλά και των Ηλία Κατσούλη και Χριστίνας Κόκοτα. To καλοκαίρι του 1998 συνεργάζεται σε μια σειρά συναυλιών, με τον Γιάννη Μαρκόπουλο, ερμηνεύοντας τραγούδια του συνθέτη. Παράλληλα κάνει προσωπικές συναυλίες, με την ορχήστρα της σ' όλη της Ελλάδα. Τον Νοέμβριο του 1998 συμμετέχει στον δίσκο "Μεγάλος θυμός" του Βασίλη Δημητρίου για την ομότιτλη τηλεοπτική σειρά και το 1999 στον δίσκο "Ανίσχυρα ψεύδη" σε μουσική του Μάριου Στρόφαλη ερμηνεύοντας το τραγούδι των τίτλων της τηλεοπτικής σειράς.

Τον Φλεβάρη του 2000 κυκλοφορεί TO CD "LIVE" στο οποίο πρώτη φορά η Αναστασία Μουτσάτσου συνεργάζεται με την Μαρίνα Σκιαδαρέση ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια από το χώρο της ελληνικής rock και έντεχνης σκηνής.

De Siris