Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Γιάννης Σκοπελίτης


Γιάννης Σκοπελίτης

Ο Γιάννης Σκοπελίτης γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου 1978 έχει ύψος 1.79 μ. και είναι εν ενεργεία ποδοσφαιριστής και διετέλεσε αρχηγός της ομάδας του Α.Ο. Αιγάλεω (προερχόμενος από τους ερασιτέχνες του Απόλλωνα Αθηνών) με τα χρώματα της οποίας αγωνίσθηκε από το 1997 έως και το καλοκαίρι του 2007. Διακρίνεται για το παθιασμένο του παιχνίδι και τις ηγετικές του ικανότητες αγωνιζόμενος στη θέση του ανασταλτικού μέσου.

Ξεκίνησε από το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και έφθασε να αγωνισθεί έως και το κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου που πήρε μετεγγραφή για το εξωτερικό και συγκεκριμένα την Αγγλική Πόρτσμουθ, με τη φανέλα της οποίας συμμετείχε στο πρωτάθλημα της "Premier League" από τον Ιανουάριο του 2005 έως τον Ιανουάριο του 2006.

Στη συνέχεια επέστρεψε στο Αιγάλεω και από το φθινόπωρο του 2007 ο Σκοπελίτης αγωνίσθηκε στο κυπριακό πρωτάθλημα, με τα χρώματα του συλλόγου της Ανόρθωσης.

Τον Ιανουάριο του 2008 υπέγραψε στον Ατρόμητο Αθηνών αλλά ύστερα από τον υποβιβασμό της ομάδας γύρισε και επανεντάχθηκε στο δυναμικό του κυπριακού σωματείου, με τη φανέλα του οποίου κέρδισε το δικαίωμα να λάβει μέρος στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ 2008-09. Είναι παίχτης της ΑΕΚ Λάρνακας.

De Siris