Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Olympia Jean Snowe


Ολυμπία Σνόου

Η Ολυμπία Σνόου Olympia Jean Snowe, γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1947, είναι ελληνικής καταγωγής Αμερικανίδα γερουσιαστής. Εκλέγεται από το 1979 στην Πολιτεία Μέιν και είναι μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Γεννήθηκε στην Ογκούστα του Μέιν, κόρη ελλήνων μεταναστών από τη Σπάρτη με ρίζες από τη Μυτιλήνη. Το 2006 το περιοδικό Time την συμπεριέλαβε ανάμεσα στους "Δέκα πιο Ισχυρούς Γερουσιαστές της Αμερικής", ενώ πριν από δύο χρόνια το ποσοστό δημοτικότητας της Σνόου στην Πολιτεία του Μέιν έφτασε το 79%. Θεωρείται πως ανήκει στη μετριοπαθή πτέρυγα των Ρεπουμπλικάνων έχοντας πάρει μέρος στη σύνταξη και προώθηση πληθώρας ψηφισμάτων και νομοσχεδίων. Τον Αύγουστο του 2007 συμμετείχε, μαζί με τους Δημοκρατικούς Γερουσιαστές Μπαράκ Ομπάμα και Ρόμπερτ Μενέντεζ στην κατάθεση ψηφίσματος στη Γερουσία των ΗΠΑ αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.

Είναι μέλος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής και παντρεμένη με τον πρώην κυβερνήτη της Πολιτείας του Μέιν, Τζον Μακέρναν Τζούνιορ.

De Siris