Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Roger Voudouris


Ρότζερ Βουδούρης

Ο Ρότζερ Βουδούρης γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 1954  και απεβίωσε στις 3 Αυγούστου 2003. Ήταν Ελληνο-Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός, περισσότερο γνωστός για το τραγούδι του "get used to it"

Ο Βουδούρης γεννήθηκε στο Σακραμέντο, στην Καλιφόρνια και δημιούργησε το συγκρότημα  "Hell Rockers" όσο ήταν ακόμη στο γυμνάσιο. Το συγκρότημα γνώρισε μερική επιτυχία καθώς έκανε το άνοιγμα συναυλιών για τους Doobie Brothers, Stephen Stills και John Mayall

Το πρώτο σόλο άλμπουμ του ήταν το ομώνυμο Ρότζερ Βουδούρης, κυκλοφόρησε το 1978, αλλά τα μέσα  (ραδιόφωνο και τηλεόραση) δεν έδειξαν ενδιαφέρον. Οστόσο το 2ο άλμπουμ του Βουδούρη Dream Radio περιείχε την αναδυόμενη τρομερή επιτυχία "get used to it", η οποία έγινε ένα από τα υψηλότερα singles σε πωλήσεις στις ΗΠΑ για το 1979, φτάνοντας το # 21 στο Billboard Hot 100.

Ένα χρόνο αργότερα ακολούθησε το "A Guy Like Me" και αργότερα το "On The Heels Of Love" τα οποία όμως δεν γνώρισαν την ίδια επιτυχία στην Αμερική. Είχε όμως μεγάλη επιτυχία στην Ιαπωνία και πολύ μεγάλη στην Αυστραλία όπου αναδείχθηκε και σύμβολο του σεξ.

Ο Ρότζερ Βουδούρης πέθανε από κίρρωση του ήπατος το 2003.

De Siris