Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Βασίλης Λάκης


Βασίλης Λάκης

Ο Βασίλης Λάκης γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 1976 στη Λητή Θεσσαλονίκης και κλώτσησε για πρώτη φορά μπάλα στον τοπικό Μακεδονικό. Από εκεί, πήγε στη Νάουσα, όπου ο προπονητής της ομάδας Αλέκος Παπαδόπουλος θα του δώσει ευκαιρίες παρά το ότι είναι μόλις στα 16 του. Θα έχει συμμετοχή σε 9 παιχνίδια της περιόδου 1992-93 που η ομάδα κερδίζει την άνοδο της στην Α' εθνική. Τα δεδομένα στην μεγάλη κατηγορία είναι πιο δύσκολα, αλλά στα 17 του θα γίνει βασικό στέλεχος της Νάουσας στην Α’ εθνική πλέον.

Δύο χρόνια αργότερα και ενώ ο Βασίλης Λάκης είναι μέλος των μικρών εθνικών ομάδων και ο Πανηλειακός θα χτυπήσει την πόρτα της Νάουσας. Ο πρόεδρος της ομάδας, Σάκης Σταυρόπουλος, προσπαθεί από το καλοκαίρι του 1995 να κάνει την υπέρβαση και φέρνει στον Πύργο τον Μαρίνο Ουζουνίδη, τον Τάκη Γκώνια και άλλους αναγνωρισμένους παίκτες. Ο Βασίλης Λάκης συμμετέχει στην απόπειρα αυτή που δεν έφερε σημαντικά αποτελέσματα και τρία χρόνια αργότερα θα έρθει η πρόταση από την ΑΕΚ. Η μεταγραφή του θα γίνει σήριαλ που θα κρατήσει και μετά το τέλος της, αφού οι «κιτρινόμαυροι» δεν εξόφλησαν ποτέ το χρέος τους για αυτή την μετακίνηση.

Μετά από έξι χρόνια παρουσίας στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2004 αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική ομάδα στα γήπεδα της Πορτογαλίας και παράλληλα μεταγραφή στην Κρίσταλ Πάλας που εκείνη τη χρονιά είχε ανέβει στην Πρέμιερ Λιγκ. Δεν θα πάρει χρόνο συμμετοχής εκεί και το επόμενο καλοκαίρι θα επιστρέψει στην ΑΕΚ. Ενας τραυματισμός στην αρχή της περιόδου τον κρατά εκτός για δυόμισι μήνες, αλλά γυρίζει με γκολ και καλές εμφανίσεις.
Το καλοκαίρι του 2007 συνέχισε την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, όπου παρέμεινε ως το καλοκαίρι του 2009, οπότε και μεταγράφηκε στην επανεμφανιζόμενη στην Σούπερ Λίγκα ομάδα της Καβάλας.

De Siris