Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Νίκος Νταμπίζας


Νίκος Νταμπίζας

Ο Νίκος Νταμπίζας, γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου 1973 στη Πτολεμαΐδα, είναι διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην Α.Ε. Λάρισα στη θέση του αμυντικού.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον Ερμή Αμύνταιου. Έπειτα αγωνίστηκε στους Πόντιους Βέροιας, όπου έπαιξε μία χρονια στη Γ' Εθνική και 2 στη Β' Εθνική και ξεχώρισε για το ταλέντο του στα αμυντικά καθήκοντα.

Στα 21 του χρόνια έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό. Κατέκτησε 2 πρωταθλήματα μαζί του και αγωνίστηκε στους πρώτους αγώνες της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στον Ολυμπιακό έμεινε για 3,5 χρόνια.
Το 1998, σαν επιβεβαίωση της καλής του πορείας, μεταγράφηκε στη Νιουκάστλ, στην οποία αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία, τις περισσότερες φορές ως βασικός, μέχρι το 2004. Από τη Νιουκάστλ μεταγράφηκε στη Λέστερ και αγωνίστηκε εκεί εώς το καλοκαίρι του 2005.

Τη χρονιά που αποφάσισε την επιστροφή του στην Ελλάδα και τη Λάρισα. Όντας αρχηγός της Α.Ε.Λ. για 2 χρόνια, ήταν ο στηλοβάτης της άμυνάς της στη θετική πορεία που διέγραψε με επιστέγασμα την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 2007, στον τελικό της οποίας αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίχτης.

Είναι διεθνής με την Εθνική Ελλάδας και μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2004. Έχει 70 συμμετοχές με την Εθνική ανδρών.

De Siris