Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Μαρία Μπονέλου


Μαρία Μπονέλου

Η Μαρία Μπονέλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940 και πέθανε στην Λάρισα στις 30 Αυγούστου 2007, ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ήταν παντρεμένη με τον Σωτήρη Μουστάκα και είχαν αποκτήσει μία κόρη, την Αλεξία, ηθοποιό και τραγουδίστρια της λυρικής.

Πέθανε τα ξημερώματα της 30ης Αυγούστου 2007 στην κλινική Αγία Φωτεινή στη Λάρισα καθώς έπασχε από τη νόσο του Αλτσχάιμερ τα τελευταία χρόνια.

Κηδεύτηκε από το νεκροταφείο Χαλανδρίου την 1η Σεπτεμβρίου δημοσία δαπάνη.

Επιλεκτική φιλμογραφία

Χτυποκάρδια στο θρανίο (1963) ... μαθήτρια λυκείου
Η βίλα των οργίων (1964) ... Τσιμισκή
Ο σπαγκοραμμένος (1967) ... Λίντα
Κάτι κουρασμένα παλικάρια (1967) ... Μαρίνα Αλεξοπούλου
Τα δυο πόδια σ' ένα παπούτσι (1967) ... Αλέκα
Κολωνάκι διαγωγή μηδέν (1967) ... Τρακαντάρου
Ένας ιππότης για τη Βασούλα (1968) ... Πηνελόπη Γιακουμάτου
Εκείνοι που ξέρου ν' αγαπούν (1968)
Η ωραία του κουρέα (1969) ... Ρίτα Ψαλίδα
Ξύπνα κορόιδο (1969) ... Λία Μπαρολέ
Μια Ελληνίδα στο χαρέμι (1971) ... Μπέτη
Καθένας με την τρέλα του (1980)
Η Νονά (1982)

De Siris