Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

Μαριάννα Κουράκου


Μαριάννα Κουράκου

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Αυγούστου 1941. Είναι Ελληνίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια που μεσουράνησε στις δεκαετίες 50-60.

Φιλμογραφία

Η Επιστροφη της Μηδειας (1968)
Θύελλα στο Σπίτι των Ανέμων (1968) [Έλενα]
Ο αλύγιστος (1968)
5 γυναίκες για έναν άνδρα (1967) [Αλέκα Λιακοπούλου] Η κοροϊδάρα (1967) [Μαριάννα Κουράκου]
Σαπίλα και Αριστοκρατία (1967) [Χριστίνα]
Η Αρτίστα (1966) [Χριστίνα]
Ο εξυπνάκιας (1966) [Τζούλια Πανά]
Χαμένη Ευτυχία (1966) [Ελένη]
Επιχείρησις Δούρειος Ιππος (1966)
Αφήστε με να ζήσω (1965) [Άννα]
Κάνε με πρωθυπουργό (1965) [Λίλα Σακοπούλου]
Κατάρα με Δέρνει Βαρειά (1965)
Αδικημένη (1964) [Αγγελική Ανδρέου]
Νυχτοπερπατήματα (1964)
Σε Ποιον να Πω τον Πόνο μου (1964) [Μαρίνα Μαρή]
Ο Δρόμος με τα Κόκκινα Φώτα (1963)
Πολιορκία (1963) [Μυρτώ]
Τα Παλιόπαιδα (1963) [Μαρία]
Τερέζα (1963) [Τερέζα]
Το Μεγάλο Αμάρτημα (1963)
Κλαψε Φτωχη μου Καρδια (1962) [Ρενα]
Ο Γερο-Δήμος (1962) [Χρυσαυγή]
Οιδιπους Τυραννος (1958) [Χορος]

De Siris