Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Γιάννης Αγγούρης

Γιάννης Αγγούρης

Ο Γιάννης Αγγούρης γεννήθηκε στην Αροανία (Σοπωτό) Καλαβρύτων στις 20 Ιουλίου 1930. Ήταν ο δεύτερος από τα πέντε παιδιά που απέκτησαν οι γονείς του Γεώργιος Αγγούρης και Παναγιώτα Ψαρρού. Τελείωσε το Γυμνάσιο Καλαβρύτων και σπούδασε στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών και τη Νομική Σχολή.

Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του σταδιοδρομία στα μέσα της δεκαετίας του '50 όντας ακόμα έφεδρος αξιωματικός. Εργάστηκε σε διάφορες πολιτικές και οικονομικές εφημερίδες της Αθήνας καθώς και στην ΕΡΤ. Επί σειρά ετών διετέλεσε αρχισυντάκτης της εφημερίδας "Ναυτεμπορική" μέχρι την συνταξιοδοτησή του το 1993. Για πολλά χρόνια επίσης ήταν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της ΕΣΗΕΑ.

Μετά την συνταξιοδότηση του ασχολήθηκε με την συγγραφή. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει τρία βιβλία (το τρίτο είναι υπό έκδοση). Ο Γιάννης Αγγούρης ήταν παντρεμένος με την Φωτεινή Αντωνοπούλου και απέκτησε δύο κόρες, την Παναγιώτα (μηχανικό ΕΜΠ, καθηγήτρια πανεπιστημίου στις ΗΠΑ) και την Γεωργία (δημοσιογράφο), και δύο εγγονές, την Ιωάννα Ζιώτη και την Χλόη Ιωάννα Στεφανίδη. Πέθανε ξαφνικά την 1 Αυγούστου 2006.

Βιβλία

Σοπωτό, πατρίδα μου
Δημοσιογραφική πορεία

De Siris