Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ανδριάνα Ξενίδη


Ανδριάνα Ξενίδη

Η Ανδριάνα Ξενίδη γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής στις 9 Ιανουαρίου 1956 και πέθανε στις 7 Ιουνίου 2010, ήταν τηλεοπτική παρουσιάστρια στην Αυστραλία. Ο πατέρας ήταν Έλληνας και η μητέρα της Ισπανίδα.

Παιδί ακόμα πήγε στην Αυστραλία κι έγινε γνωστή από την τηλεοπτική εκπομπή «Wheel of Fortune» που παρουσίαζε επί 18 χρόνια, σπάζοντας ρεκόρ στον τομέα των λαμπερών παρουσιαστριών και μπαίνοντας στο Guinness World Records.

Έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους συνεργάτες της για την ευγένεια του χαρακτήρα της, την καλοσύνη και την ανθρωπιά που τη χαρακτήριζαν, την κομψότητα και την υψηλή αισθητική της.

Η Ξενίδη εμφανίστηκε, για πρώτη φορά στην τηλεόραση το 1981, σε ηλικία 22 χρόνων. Συνεργάστηκε επί 12 χρόνια με τον Τζον Μπέργκες και δεν έχασε ούτε ένα επεισόδιο μέχρι το 1996, όταν ο Μπέργκες απολύθηκε, γεγονός που έφερε βαρέως η Ξενίδη, παθαίνοντας κατάθλιψη. Από εκεί άρχισε η περιπέτεια με τον ιό που πρόσβαλε το πεπτικό της σύστημα και επρόκειτο να τη βασανίζει για χρόνια.

Αποτραβηγμένη από τον κόσμο της λάμψης, με την επαγγελματική της καριέρα διαγραμμένη, με την αρρώστια σε διαρκή και ανελέητη επίθεση, κατάντησε η σκιά του εαυτού της. Μόνος της σύντροφος το σκυλί της, ο Ρεντ που, όπως είχε πει τελευταία, της έσωσε τη ζωή: «Είχα χάσει τις αισθήσεις μου. Πρέπει να είχα μείνει στο πάτωμα για ώρες, γιατί όταν συνήλθα ήταν νύχτα. Στο στόμα μου ένα βρεμένο πιατόπανο που ο Ρεντ είχε βουτήξει μέσα στη δική του κούπα με νερό και μου το’βαλε στο στόμα για να με κρατήσει στη ζωή».

Τις τελευταίες μέρες της ζωής της κυκλοφορούσε , απεριποίητη, φορώντας ένα τριμμένο παντελόνι και ένα πουκάμισο και δεν είχε καμία σχέση με την πανέμορφη σταρ της τηλεόρασης, της πιο λαμπερής παρουσιάστριας, όταν κυκλοφορούσε στα μαγαζιά της γειτονιάς της, στο Hoxton Park του Σίδνεϊ.

Το 2005 ύστερα από ένα φοβερό τροχαίο, στο οποίο ομολόγησε στο δικαστήριο ότι ευθυνόταν η ίδια και όπου ο οδηγός του άλλου οχήματος τραυματίστηκε σοβαρά, από καλή της τύχη μόνο γλίτωσε την ποινή φυλάκισης. Της αφαιρέθηκε, όμως, η άδεια οδήγησης.

Μετά από σύντομη νοσηλεία στο νοσοκομείο άφησε την τελευταία της πνοή στις 7 Ιουνίου 2010, από διάτρηση εντέρου.

Βιβλιογραφία

The Silver Dog and the Bear (1997)

Φιλμογραφία

Golden Fiddles (1991)
Angel Baby (1995)

De Siris