Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Πέτρος Φιλιππίδης

Πέτρος Φιλιππίδης

Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 31 Δεκεμβρίου 1963. Το 1986 αποφοίτησε από την Σχολή Θεάτρου Κάρολου Κούν και επίσης έχει σπουδάσει στο Ωδείο Αθηνών.

Όσο βρισκόταν στο θέατρο του Κάρολου Κούν πρωταγωνίστησε στις θεατρικές παραστάσεις Ιππείς, Αχαρνείς, Αγαμέμνων, Όρνιθες, Πέρσες, Προμηθέας Δεσμώτη και τέλος στους Θερμοφοριάζουσες. Τέλος, σπούδασε σκηνοθεσία στην σχολή Σταυράκου. Επίσης είναι παντρεμένος με την Ελπίδα, και έχει έναν γιο, τον Δημήτρη.

Το 1996 έπαιξε τον ρόλο του τρελού στο έργο Βασιλιάς Ληρ.

Τηλεόραση

Έχει παίξει σε αρκετές σειρές και ένα από αυτά που τον έκαναν γνωστό ήταν το Χάι-Ρόκ ενώ αυτό που τον έκανε ακόμα πιο διάσημο ήταν το Πενήντα-Πενήντα όπου υποδυόταν τον απερίγραπτο Νικηφόρο. Επίσης, έχει παίξει και στις παρακάτω σειρές:

Ο Πέτρος και τα κορίτσια του

Σε Λα Βι

Το κλειδί

Οι Διαπλεκόμενοι

Εκπαιδεύοντας τον Μπάμπη

Οι Δροσουλίτες

Λάκης ο Γλυκούλης

Ομιλείτε Ελληνικά

Οι Απαράδεκτοι

Οι Αυθαίρετοι

Της Ελλάδος τα παιδιά

Ιστορίες χωρίς δάκρυα

Ανατομία του εγκλήματος

Όχι τα Νέα του ΑΝΤ1

Παρουσιάσεις

Έχει παρουσιαστεί και σε δύο μέχρι στιγμήν τηλεπαιχνίδια. Το Remote Control και το Τηλετζόκερ του Ο.Π.Α.Π. Επίσης έχει παρουσιαστεί και σε ραδιοφωνικές εκπομπές, όπως το Οι Κουμπάροι και το Τα βούρλα και μισά.

Βιβλιογραφία

Ο Πέτρος έχει εκδώσει μόνο παιδικά βιβλία δείχνοντας έτσι την αγάπη του για τα παιδιά. Αυτά είναι το Ελεφαντάκι Μπαμπάρ, Τα όργανα της ορχήστρας και το Καρναβάλι των Ζώων.

Κινηματογράφος

Ο Πέτρος έχει πρωταγωνιστήσει και σε δύο κινηματογραφικές ταινίες, στην ταινία Εφάπαξ και στον Ηλία του 16ου όπου έγινε ένα πρίκουελ.

De Siris