Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Άλεξ Δημητριάδης

Άλεξ Δημητριάδης

Ο Άλεξ Δημητριάδης γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 1973 από Έλληνες γονείς, μετανάστες πρώτης γενιάς, στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας και είναι ηθοποιός. Είναι ο μικρότερος από τα δυο του αδέλφια, τον Γιώργο και την Μέλισσα. Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν δώδεκα χρονών.

Ο Άλεξ Δημητριάδης έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στην ταινία "The Heartbreak Kid", σε σκηνοθεσία του Μάικλ Σζένκινς. Η καριέρα του απογειώθηκε αμέσως μετά υποδυόμενος τον ταλαιπωρημένο Άρι στο "Head On" της Άννα Κόκκινος.

Για την ερμηνεία του αυτή απέσπασε μια υποψηφιότητα για βραβείο AFI το 1998 καθώς και ένα βραβείο στο Film Critics' Circle of Australia το 1999. Ακόμη μια υποψηφιότητα για βραβείο AFI απέσπασε το 2001 για τον ρόλο του στην ταινία "La Spagnola". Το 2008, ο Δημητριάδης ήρθε στην Ελλάδα για να πρωταγωνιστήσει στην ελληνική κωμωδία “Στο Γαμήλιο Πάρτυ”, ενώ η πιο πρόσφατη κινηματογραφική του εμφάνιση ήταν στην ταινία "Three Blind Mice", σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μάθιου Νιούτον. Έχει πρωταγωνιστήσει επίσης σε πολλές από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές της Αυστραλίας.

De Siris