Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

“Μάθε παιδί μου γράμματα”


“Μάθε παιδί μου γράμματα”

Μέθοδος Κατασκευής Καλών Μαθητών



Είχα καιρό να διαβάσω τόσες αλήθειες δοσμένες με τόσο χιούμορ. Είδα μέσα στις σελίδες του βιβλίου του Σωτήρη Π. Ζάχου, πολλούς γνωστούς, συγγενείς και φίλους. Συνάντησα και τον εαυτό μου. Γέλασα και έκλαψα μαζί. Τι κέρδισε; Δεν θα σας το πω. Θα σας προτείνω να το διαβάσετε και να το σχολιάσετε. De Siris


"Όλοι θέλουν να έχουν στο σπίτι τους έναν «Καλό Μαθητή». Το θέλουν πολύ. Το θέλουν τουλάχιστον όσο θέλουν κι ένα… εξοχικό σε μέρος που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Όλοι τον θέλουν. Ελάχιστοι, όμως, γνωρίζουν και πώς να τον αποκτήσουν….

Το βιβλίο «Μάθε, παιδί μου, γράμματα» του Σωτήρη Ζάχου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, πραγματεύεται ένα «καυτό θέμα»: το μεγάλο όνειρο της ελληνικής οικογένειας, που δεν είναι άλλο από το να αποκτήσει «Καλούς Μαθητές». Προσεγγίζει με έντονα χιουμοριστική διάθεση και σαρκασμό τα γνωρίσματα αλλά και τρόπους δημιουργίας ανθρώπων που θέλουν να αποτελέσουν «Καλούς Μαθητές», άρα επιζητούν τη διάκριση σε κάθε φάση της ζωής τους. Εντοπίζει τα λάθη και τα προβλήματα της διαδικασίας της διαπαιδαγώγησης και προτείνει λύσεις και μεθόδους επίτευξης του στόχου της.

Με το γνωστό σπιρτόζικο χιούμορ του, την πλήρη διαύγεια των απόψεών του αλλά και με την πολυετή εμπειρία του στο χώρο της εκπαίδευσης, ο συγγραφέας προσεγγίζει το ζήτημα μέσα από μια διαφορετική, αλλά καθόλου αντιεπιστημονική σκοπιά.


Οι τελευταίες και πιο σύγχρονες παιδαγωγικές θεωρίες αναλύονται με απίστευτα απλό – αλλά όχι απλοϊκό τρόπο – και σε ορισμένες περιπτώσεις ο αναγνώστης δεν θα μπορεί να κρατήσει το ξέσπασμα σε τρανταχτό γέλιο, αφού θα διακρίνει στο βιβλίο πολλές πτυχές της δικής του, μερικές φορές παράλογης καθημερινότητας.


Το βιβλίο συστήνεται ανεπιφύλακτα στους γονείς που έχουν παιδιά από 2 μηνών μέχρι 52 ετών καθώς και στους μαθητές από 2 μέχρι 72 ετών – κι αυτό γιατί οι μικρότεροι μαθητές δεν ξέρουν να διαβάζουν!"


De Siris