Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Αν-αλητές...

Αν-αλητές.....

Τι συμβαίνει με τους πολιτικούς αναλυτές; Έχουν χάσει τη μπάλα ή μου φαίνεται; Η αποτυχία τους να καταγράψουν την λαϊκή βούληση στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις που έγιναν το 2009(ευρωεκλογές, βουλευτικές και εσωκομματικές της ΝΔ) δείχνει ότι ο τράχηλος του Έλληνα αναλυτές δεν υπομένει....

Με το πέρας και της τρίτης τους αποτυχίας, στο να βρουν το ακριβές αποτέλεσμα, βγήκαν ως άλλοι μετά Χριστών προφήτες, να εξηγήσουν γιατί έχασε η μια και κέρδισε ο άλλος. Μα είναι δυνατόν να τους παίρνουμε στα σοβαρά, όλους αυτούς που αμείβονται ο Θεός ξέρει με πόσα, για να εξηγήσουν ότι δεν κατάλαβαν. Και σαν να μην φτάνει η ξετσιπωσιά τους, ως άλλοι Καίσαρες καθήμενοι στον θρόνο τους, αναλύουν που έκαναν λάθος οι μονομάχοι, κι όχι που έκαναν λάθος αυτοί. Αυτοί οι αλάθητοι. Θεέ μου σώσε με σε παρακαλώ από την ηλιθιότητα αυτών των ανθρώπων.

Έχω την πεποίθηση ότι οι αναλυτές έχουν πάθει ότι και οι πολιτικοί. Έχουν ανέβει τόσο ψηλά που δεν μπορούν να δουν την πραγματικότητα. Ο κόσμος το είχε τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι, ότι τα πράγματα άλλαξαν και οι απόψεις τους είναι ντεμοντέ. Αν όλοι αυτοί κάναν μια βόλτα στην επαρχία, στα στέκια όπου δεν πίνουν τον espresso με 5 ευρώ, εκεί όπου το να βρεις δουλειά δεν περνάει από κανένα πολιτικό γραφείο, να μιλήσουν με τους ανθρώπους που έχουν αξιοπρέπεια και είναι περισσότεροι από αυτούς που δεν έχουν (που ως άλλοι γυμνοσάλιαγκες τριγυρνάν από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο πουλώντας εκδούλευση), αυτοί που θέλουν να μας ποδηγετούν και να μας κατευθύνουν εκεί που θέλουν, θα είχαν καταλάβει προς τα που πηγαίνει το πράγμα.

Ο κόσμος κουράστηκε. Δεν σταμάτησε βέβαια να θέλει να βολέψει το παιδί του στο δημόσιο, ούτε να εξυπηρετηθεί εκτός σειράς. Αλλά κατάλαβε ότι αν όλα μπουν σε σειρά από ανθρώπους που δεν πηδάν σειρές και δεν διακρίνονται για νεποτισμό ή υποκλίνουσα συμπεριφορά έναντι των συμφερόντων, τότε υπάρχει περιθώριο για μια νέα τάξη πραγμάτων αξιοκρατίας και ισονομίας. Απλά είναι τα πράγματα για όσους θέλουν να δουν, όπως και για όσους θέλουν να ακούσουν. Γιατί να μιλάμε θέλουμε όλοι και όχι να ακούμε, πολύ δε περισσότερο οι πολιτικοί και όλοι αυτοί οι αναλυτές που μας έχουν πάρει τα αυτιά. Να βλέπουμε όλοι θέλουμε, μέσα όμως από χρωματιστά γυαλιά, κομματικά ή συμφεροντολογικά κι όχι από το διάφανο κρύσταλλο των ματιών μας.

Κύριοι αναλυτές και κυρίες και κύριοι βουλευτές, ξεφουσκώστε το αερόστατο λίγο και πλησιάστε στην Γη, να δείτε την πραγματικότητα. Μην κατέβετε όμως κάτω γιατί μπορεί να σας φαν οι ημιάγριοι που κατοικούν σ’ αυτόν τον πλανήτη.